4 gode råd til opsparingen

Langt de fleste mennesker har en eller anden form for opsparing. Nogle har en opsparing som en økonomisk sikkerhed, mens andre primært sparer op for til rejser, materielle ting med mere. Der findes også dem, der har en opsparing til begge dele. Uanset hvad er en opsparing rar at have, da den kan give dig en økonomisk tryghed og realisere dine drømme. At spare op er dog nemmere sagt end gjort. Vi oplever mange fristelser i hverdagen, og derfor har mange svært ved at få sparet op, når dagligdagen melder sig. Her får du 4 gode råd fra kviklanet.dk til at gøre din opsparing til en succes.

Find dit mål med opsparingen

Før du lægger en plan for din opsparing, skal du tænke over, hvorfor du i det hele taget ønsker at spare op. Vil du gerne købe en bestemt genstand, eller vil du være bedre sikret mod uforudsete udgifter? Har du ikke et mål med din opsparing, kommer det hurtigt til at virke overflødigt at sætte et beløb til side måned efter måned.

Hvor meget kan du spare op?

Ønsker du succes med din opsparing, er det en god idé at have noget struktur. Find ud af hvor meget du har mulighed for at spare op hver måned. Husk at være realistisk, så du rent faktisk kan følge din opsparing. Hvis du sparer op til noget bestemt, kan det være fristende at lægge alle sine penge til side, men kan det lade sig gøre i praksis? Vær hellere realistisk og få nogle succesoplevelser, i stedet for at skuffe dig selv gang på gang, fordi du ikke kan holde opsparingsplanen.

Automatisér din opsparing

Når du har fundet ud af, hvor meget du kan spare op hver måned, kan du vælge at lave en automatisk overførsel til din opsparingskonto hver måned. Så slipper du for selv at skulle bruge tid på at lave en overførsel. Samtidig er det rart, at det bare kører, så det ikke er noget, du behøver at tænke yderligere over.

Få et bedre afkast

Når du har fået sparet nogle penge op, giver det mening at se, hvordan du får det bedste afkast. Er du tidligt i dit livsforløb og ikke har noget i mod at løbe en risiko for at få et godt afkast, kan det være en idé at investere den i aktier, obligationer eller andre former for investeringer. Ønsker du en større sikkerhed, giver det mening at finde det sted, hvor du kan få den bedste rente. Ved du ikke, hvad der er bedst for dig, bør du kontakte en investeringsrådgiver eller din bankrådgiver.

Har du ikke en opsparing til at dække en uforudset udgift?

Alle husstande oplever uforudsete udgifter gennem et langt livsforløb. Det kan være at bilen går i stykker, køleskabet skal skiftes eller du taber din smartphone. Hvis du er rendt ind i en uforudset udgift og ikke har en opsparing til at dække den, står du heldigvis ikke på helt bar bund. Du har nemlig i dag rigtig mange muligheder for at tage et lån. Tager du lånet gennem en online udbyder, bliver der ikke stillet spørgsmålstegn ved, hvorfor du ønsker at låne. Samtidig har du mulighed for at låne både små og større beløb. Så behøver du ikke at låne flere penge, end du har brug for. Før du låner penge, skal du selvfølgelig altid overveje konsekvenserne og tænke dig grundigt om.


Comments are closed