Hvordan man kan slå op

Skønheden i astronomi er, at nogen kan gøre det. Fra de mindste baby til den mest avancerede astrofysiker er der noget for enhver, der ønsker at nyde astronomi. I virkeligheden, er det en videnskab, som er så tilgængelige, at næsten enhver kan gøre det næsten hvor som helst de er. Alle de skal vide, hvordan man kan gøre er at kigge.

Det er virkelig forbløffende når du tænker over det, bare ved at kigge på en given nat, kunne du se praktisk talt hundredvis af tusindvis af stjerner, stjernesystemer, planeter, måner, asteroider, kometer og måske en selv en lejlighedsvis rumfærgen kan vandre af. Det er endnu mere betagende, når man indser, at du kigger op på himlen for alle henseender er den nøjagtige samme sky, som vores forfædre hundreder og tusinder af år siden haft når de kiggede bare.

Der er noget tidløst om kosmos. Det faktum, at planeter og månen og stjernerne ud over dem har været der for aldre gør noget til vores følelse af vores plads i universet. I virkeligheden, lys mange af de stjerner vi “Se” med vores blotte øje er faktisk der kom fra at star hundreder af tusinder af år siden. At lys er lige nu ved at nå jorden. Så i en meget reel måde er ser op ligesom tid rejser.

Alle ved, hvordan man kan slå op. Børn først opdage den fantastiske lysshow på skærmen gratis hver klar nat ved bare at kigge. Du kan sikkert huske, at meget første gang du bemærket denne eksplosion af stjerner over dig, når du var barn. Nu er det tid til at fremme den samme kærlighed til astronomi i dine egne børn. Du er nødt til at lære dem at slå op.

Mens enhver kan slå op og falde i kærlighed med stjernerne når som helst, sjov af astronomi er at lære at blive mere og mere dygtige og udstyret i stjerne stirrede at du se og forstå mere og mere hver gang du ser op. Her er nogle skridt du kan tage for at gøre de øjeblikke, du kan bruge til din hobby af astronomi meget sjovere.

* Få ud af byen. Den furtherest du kan få fra lysene i byen, jo mere vil du se på nattehimlen.

* Ved hvad du kigger på. Det er rigtig sjovt at begynde at lære konstellationer, hvordan du navigerer nattehimlen og finde planeterne og de berømte stjerner. Der er hjemmesider og bøger massevis til at guide dig.

* Få nogle historie. Læring baggrunden for de store opdagelser inden for astronomi vil gøre dine øjeblikke stjerne stirrede mere meningsfuld. Det er en af de ældste sciences på jorden så finde ud af de helt store historie, der har set på disse stjerner før du.

* Få en nørd. Astronomi klubber er livlige steder fuld af dygtige amatører, der elsker at dele deres viden med dig. For prisen på en cola og snacks, vil de gå stjerne stirrede med dig og overvælde dig med trivia og stor viden.

* Vide, hvornår at se. Ikke kun at vide vejret vil gøre sikker på din stjerne stirrede er givende men hvis du lærer, når de store meteor brusere og andre store astronomi begivenheder sker vil gøre spændingen ved astronomi bliver levende for dig.

Og når alt er sagt og gjort, få udstyret. Din søgen efter nyere og bedre teleskoper vil være livslang. Lad dig blive afhængig af astronomi og erfaringen vil berige ethvert aspekt af livet. Det vil være en du aldrig ønsker at bryde afhængighed.


Leave a Reply